For the Sake of the World(日本酒の世界)

Japanese sake is becoming popular all over the world.

Thanks to its delicate fragrance and refined flavor, sake is becoming popular all over the world.Through a complicated brewing process the main ingredients of rice and water are turned into sake.

It’s often called “Rice Wine” because wine, too , is a drink made by fermentation. 

But while good wine depends largely on the quality of the grapes, its is said that a skillful brewer can make great sake even with rice that isn’t perfect.

The first time you sample sake, try drinking it chilled to around the same temperature you would enjoy white wine.

There’s no need to use a Japanese o-choko to drink sake.

A wine glass or tumbler will also let you appreciate the distinctive bouquet.

Sake is classified by ingredients and by how much the rice has been milled before brewing. A nice, light sake for the novice drinker would be daiginjo, which is made from rice that has been milled down to less than 50% of its original size.And sake goes very well with Western food.

Try it~~


世界中に広まりつつある日本酒。その魅力は豊かな香りと深い味わいにあります。日本酒の主な原料は米と水で、それが複雑な醸造工程を経て日本酒とへと姿をかえていきます。同じ醸造酒であるワインにたとえて、Rice Wineとよくよばれます。

ワインの質は原料であるぶどうの質に左右されていますが、日本酒場合は出来が少々悪い米でも、腕のいい杜氏にかかるとうまい酒が生まれるといわれています。

まずは冷やで飲むことをおすすめします。温度の目安は白ワインを冷やす程度に。酒器はおちょこに限らず香りが楽しめるワイングラスやタンブラーも適しています。

日本酒の原料の米を削る割合と使用原料で分類されます。日本酒の初心者におすすめしたい軽い飲み口の大吟醸は精米歩合50%以下です。

日本酒は西洋料理とも相性がよいです。

お試しあれ~~。

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